Kako napraviti cvet od balona

kako-naprviti-cvet-od-balonaCvet od balona je veoma atraktivan i možete ga naći u mnogim dekoracijama od balona. Odličan je dodatak ukoliko radite dekoraciju svadbe, rodjendana, korporativnog event-a ili bilo kog drugog događaja ili proslave.

Cvet od balona potrebno:

  • 5 balona u roze boji veličine 11″ (možete i bilo koju drugu boju izabrati iz ponude za latex balone)
  • 2 balon u žutoj boji veličine 5″

Postupak izrade cveta od balona

Kako bi cvet izgledao što lepše potrebno je balone naduvati da budu iste veličine. Za to vam je potreban običan karton i šestar. Nacrtajte dva kruga u željenoj veličini cveta i isecite ih. Ovako napravljeni kalupi služiće vam prilikom duvanja balona kao reper da balone naduvate da budu identični. Roze balone formirate prema većem šablonu dok žute balone formirate prema manjem šablonu.

sablon-za-duvanje-balona

Za ovakav šablon možete koristiti bilo koji čvrst materijal. Iverica sa krugovima bi bila idealna i dugotrajnije rešenje ukoliko želite da napraviti veći broj cvetića.

Kada naduvate 5 rozih i 1 žuti balon proverite veličinu balona (može vam orjentir biti da baloni “knap” prolaze kroz krugove”.

Formiranje cveta od balona

Sada možemo započeti formiranje cvetova. Na fotografiji ispod videćete kako se spajaju baloni. Za kraj bolona (mesto gde se duva balon) napravite čvor spajajući dva, tri, četiri i na kraju pet balona.

fofmiranje-cveta-od-balona

Formiranje tučka za cvet od balona

Za tučak smo izabrali dva manja balona u žutoj boji koji ste naduvali prema manjem šablonu. Potrebno je dva balona spojiti vezivanjem kao i predhodne roze balone.

tucak-cvet-balon

Sada kada imamo sve elemente spremne za formranje cveta potrebno ih samo spojiti kako bi dobili željenu poziciju balona. Podesite latice da stoje ravno i izmedju dve provucite balone tako da budu u sredini spoja sa obe strane (pogledajte sliku ispod)

cvet-baloni

I naš cvet od balona je gotov. Zar ne izgleda prelepo. Sa balonima se možete igrati na različite načine. Cvet može da bude različitih boja i oblika.

cvet-od-balona

Balone koje smo koristili prilikom izrade ovog cveta kupljeni su u Web shop-u na sledećoj adresi: www.balon-shop.com

One thought on “Kako napraviti cvet od balona

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s