Kako napraviti leptir od balona

leptir-od-balona-diyDeca obožavaju figure od balona a jedna od omiljenih je leptir. Kao i cvet od balona iz našeg predhodnog blog posta se pravi na veoma jednostavan način. Kada naučite tehniku pravljenja leptira od balona onda zapravo počinje prava igra. Možete kombinovati različite boje veličine i zapravo nema ograničenja.

Leptir od balona potrebno:

  • 4 roza balona (veličina može da bude 4 balona od 11″ ili 2 balona od 11″ i 2 balona od 5″ ili sva četiri balona od 5″ u zavisnosti od veličine leptira koje želite da napravite, sve boje i veličine latex balona možete pogledati klikom ovde.
  • 1 ljubičasti modeling balon za formiranje glave, tela i antena (debljinu modeling balona takođe prilagodite izabranoj veličini balona, takođe boju tela leptira možete promeniti, sve veličine i boje modeling balona možete pogledati klikom ovde.

Postupak izrade leptira od balona

Kako bi leptir izgledao pravilno potrebno je da naduvate četiri balona od kojih dva balona traba da budu veća a dva balona manja. Kako bi što preciznije naduvali balone najbolje pre izrade leptira od balona da koristite šablon. Šablo možete napraviti od bilo kog kartona ili iverice na kojoj je nacrtan krug i isečen.

odredjivanje-velicine-balona

Formiranje krila leptira od balona prvi korak

Prvo formiramo krila sa dva balona veća . Dva balona spojimo tako što krajeva mesta gde smo ih duvali vežemo.

leptir-od-balona-kako-napraviti-1

Isti postupak uradimo i sa dva manja balona. Nakon toga potrebno je ta četiri balona koja formiraju krila leptira spojiti (pogledaj sliku ispod).

leptir-balon-krila

Nakon spajanja balona potrebno je da svaki balon zauzme svoj položaj. Uvijajte balone dak svaki balon ne dobije svoju poziciju kako bi vam lakše objasnitli postupak na fotografiji ispod smo obeližili brojeve balona.

formiranje-krila-leptira-od-balonakrila-leptira-od-balona

Krila su spremna, sada prelazimo na telo leptira. Telo leptira se formira od modeling balona. Balon nemojte previše duvati da bi bio savitljiv. Obmotajte balon oko krila i vežite ga kao na slici ispod.

telo-leptira-od-balona

Glavu leptira takođe formirate od istog ljubičastog modeling balona i vežete je za telo leptira. Ukoliko ostane višak modeling balona isecite ga.

leptir-od-balona

Šta je leptir bez antena 🙂 Antene možete napraviti tako što ćete uzeti ostatke modeling balona i zalepiti za glavu leptira.

antene-leptira-od-balona,

Oči možete nacrtati na balon. Ili iseći od kolaž papira i samo zalepiti. Juhuu naš leptir je gotov. Misli da je ovo jednostavno, ukoliko želite za određenu figuru da napravimo upustvo, slobodno nam napišite u komentarima ispod. Sve balone koje smo upotrebili u ovom tutorijalu su iz web shop-a www.balon-shop.com

Vidimo se uskoro!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s